Soms wilt u graag oude kit verwijderen, omdat deze vies of beschimmeld is. Het kan ook zo zijn dat een deel van de kit is losgelaten. Dit komt regelmatig voor bij badkamers of tegels die gekit zijn met siliconenkit van slechte kwaliteit. Wanneer kit op een goede manier is aangebracht, kunt u alleen de kit in zijn geheel verwijderen.

Siliconenkit verwijderen

Wilt u siliconenkit verwijderen? Wanneer er kwalitatief goede kit gebruikt is, kan dit enkel op een mechanische manier. Dit houdt in dat u de siliconenkit er af moet snijden, krassen, schuren of peuteren. Het is verstandig om hier een Stanley mes of een plamuurmes voor te gebruiken. Als de kit aangebracht is, zal deze eenvoudig te verwijderen zijn. Door met het scherpe mes een klein stukje los te halen, kun je een begin maken. Vervolgens kunt u als het goed is de kit voorzichtig oprollen om een groter stuk los te trekken. Met een beetje geluk trekt u zo de hele lijn in één keer los. Zo niet, dan gebruikt u het mesje om weer een klein stukje los te snijden en deze vorige handeling te herhalen.

Overige delen en kitranden verwijderen

Er zullen vaak toch nog kleine stukjes kit blijven zitten, dit ziet er uit als een dun vliesje. Het is belangrijk dat u ook dit dunne vliesje verwijdert, dit kunt u ook doen met behulp van een stanley mes. Wanneer u het niet aandurft om met een mesje deze restjes weg te krassen, kunt u altijd voorzichtig te werk gaan met schuurpapier. Voordat u nieuwe kit aanbrengt, is het namelijk erg belangrijk dat de oppervlakte schoon is en dat alle kit is verwijderd. Zodat wanneer u nieuwe kit aanbrengt, dit direct op de tegel plaatsvindt in plaats van op oude kit resten. Er zijn ook siliconenkit verwijderaars op de markt van de merken HG of Bison verkrijgbaar, echter raden wij u aan deze producten niet te gebruiken. Deze kitverwijderaars werken gewoonweg niet. Het beste kunt u dus te werk gaan met een stanley mes of schuurpapier.

Ontvetten en schoonmaken

Wanneer u klaar bent met de oude kit verwijderen, kunt u nog niet meteen nieuwe kit aanbrengen. De ondergrond is namelijk nog niet schoon en vetvrij. Protil heeft meerdere primers en cleaners in haar assortiment waarmee de ondergrond gereed gemaakt kan worden. Deze producten zijn geschikt voor meerdere ondergronden.

Heeft u nog advies nodig over kit verwijderen of bepaalde producten die hier voor nodig zijn? Neem dan vrijblijvend contact op met Protil B.V. via verkoop@protil.nl of telefonisch via 013 – 5713479.