Veelgestelde vragen

 

Welke glaskit is het best overschilderbaar?
De best overschilderbare kit is de Seal-it® 325 Pro-Paint. Deze producten zijn op basis van ms-polymeer / Hybride en dus goed overschilderbaar. 
U moet er wel rekening mee houden dat deze producten niet droog afgestreken kan worden. Dit kan gedaan worden door een Seal-it® 550 Finisher te gebruiken.

Welke glaskit is het makkelijkste verwerkbaar?
De makkelijkst verwerkbare kit is de Seal-it® 230 TOPFLEX-P . Dit product is op basis van siliconen, dit houdt in dat de kit niet afgestreken hoeft te worden met bijvoorbeeld een finsher. Kortom erg prettig verwerkbaar, maar beperkt overschilderbaar. Wilt u deze kit toch overschilderen? Test het dan altijd voordat u het product gebruikt!

Welke glaskit is droog afmesbaar? 
Dat is de Seal-it® 230 TOPFLEX-P 310.

Hoeveel kokers zitten er in een doos?
Kokers zitten standaard per 24 verpakt. Indien anders dan staat dit altijd op de productverpakking vermeld.
De nieuwe Seal-It 250 Silicon-All is verpakt per 12 kokers 310 ml 

Hoeveel worsten zitten er in een doos?
600 ml worsten zitten standaard per 12 verpakt. Indien anders dan staat dit altijd op de productverpakking vermeld.
400 ml worsten zitten standaard per 20 verpakt. Indien anders dan staat dit altijd op de productverpakking vermeld.

Welk kitpistool is het beste voor kokers?
Het meest verkochte en het beste gewaardeerde handkitpistool voor kokers is de H40 Króger

Welk kitpistool is het beste voor worsten?
Voor worsten zijn er twee soorten pistolen, namelijk een pistool op lucht (voor een compressor) en een handpistool.
Meest verkochte pistool op lucht is de 
Cox Airflow persluchtsysteem.
De meest verkochte handpistool is de kroger H2p of H3p. Al jaren lang staan we achter deze pistolen en krijgen we hier meestal goede reacties op.

Wat is het beste purpistool?
Het meest verkochte en het best gewaardeerde purpistool is het NBS pistool Seal-It 580 Purpistool

Hoe komt het dat de kit op mijn douchebak schimmelt?
Schimmelvorming op kitvoegen, vind meestal zijn oorzaak in het achterblijven van vocht (kalkvorming) met zeepresten en lichaamsbacteriën  op de kit.
In combinatie met het niet goed droog maken en onvoldoende ventilatie, zorgt dit ervoor dat er schimmelvorming ontstaat. Om dit te voorkomen is het noodzakelijk om na het douchen de douchehoek goed af te drogen en te ventileren.
Klik hier voor het onderhoudsvoorschrift kitvoegen.

Hoe komt het dat kitvoegen verkleuren?
Het verkleuren van kitvoegen is afhankelijk van de soort kit en de externe invloeden op deze kit. Kit kan verkleuren door sommige chemicaliën. En onder invloed van UV-straling kan de kitvoeg ook vergelen of verbleken. Het verkleuren van de kit op een douchebak is meestal het gevolg van schimmelvorming. 
Deze schimmel ontstaat meestal doordat er vocht, lichaamsbacteriën, kalk- en of zeepresten achterblijven op de kit. Dit is te voorkomen door de douchebak na gebruik goed af te drogen en de doucheruimte goed te ventileren.
Klik hier voor het informatieblad verkleuring/vergeling kitvoegen

Is kit overschilderbaar?
Sommige kitten zijn redelijk overschilderbaar. Men dient voor het aanbrengen van de verf met een zeer natte spons met water het eventueel  aangebrachte afgladmiddel te verwijderen. Daarna met ammoniak of St. Marc ontvetten. Tevens dient men rekening te houden met, of er watergedragen verf, of verf op basis van organische oplosmiddelen aangebracht gaat worden. Dit omdat beide verfsoorten niet op dezelfde kit hechten. Ook is kit veel flexibeler als verf, en dat indien de voeg beweegt, de verf op de kit zal gaan bladderen of scheuren. Voor een technisch advies kunt U altijd even contact opnemen met ons.

Wat wordt er bedoeld met driepuntshechting?
Driepuntshechting is de situatie waarbij de kit niet alleen aan de twee af te dichten materialen (hechtvlakken) vast zit maar ook aan de tussen liggende ondergrond of achterliggende constructie in de voeg. 
Dit leidt ertoe dat de kit niet voldoende kan meebewegen, zodat de kit als de krachten te groot worden los zal laten van een van de hechtvlakken.
In zulke gevallen is het aanbrengen van een rugvulling of een separatietape noodzakelijk.

Klanten beoordelen Protil B.V. met een 8.8, gebaseerd op 181 beoordelingen op de schaal van 10. Bekijk beoordelingen