Purschuim

Connect Products

Lijst  Foto-tabel 

Lijst  Foto-tabel 


Purschuim wordt in Nederland dagelijks voor diverse doeleinden gebruikt. Een andere benaming voor purschuim is isolatieschuim. Door gaten, scheuren en kieren die bijdragen aan warmteverlies te dichten met purschuim, is uw huis beter geïsoleerd. Goede isolatie zorgt ervoor dat het in de zomer koel blijft binnen en dat in de winter niet alle warmte verloren gaat. Wij verkopen alleen kwaliteitsproducten van het merk Connect Products. Bekijk hier ons aanbod purschuimen en isolatieschuimen.

Purschuim als isolatie

Purschuim is een van de makkelijkste en meest efficiënte manieren om een gebouw bestand te maken tegen alle weersomstandigheden. Dit geldt niet alleen voor nieuwbouwwoningen, maar ook voor renovatieprojecten. In Nederland wordt dit materiaal al meer dan 30 jaar toegepast. Tienduizenden kruipruimtes in ons land zijn ermee geïsoleerd. Goede isolatie is erg belangrijk. Wanneer een woning niet goed geïsoleerd is, kan dit gevolgen hebben voor de gezondheid van de bewoners. Wanneer een slecht geïsoleerd huis te vochtig is, kunnen er namelijk veel bacteriën groeien. Ook tocht kan ervoor zorgen dat bewoners ziek worden. Het tast naast de gezondheid van bewoners ook nog het houtwerk van een woning aan. Wanneer purschuim deskundig wordt toegepast, zijn er geen risico's voor milieu, mens of dier. 

Voordelen van purschuim

Buiten het feit dat isolatie met purschuim een positieve invloed heeft op de gezondheid van bewoners, zijn er nog meer voordelen. Door uw huis goed te isoleren, kunt u kosten besparen op energie. Dit is niet alleen gunstig voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. Energiezuinige gebouwen kunnen de uitstoot van broeikasgassen zoals CO2 flink verminderen. Verder zorgt purschuim in een muur dat de overdracht van geluid tussen twee ruimtes verminderd wordt. Het schuim vormt namelijk een effectieve geluidsbarrière. Daar komt nog bij dat gebouwen die met purschuim geïsoleerd zijn over het algemeen brandveiliger zijn. Dit komt door het thermohardende karakter. Dit wil zeggen dat het materiaal ook bij verhitting hard blijft. 

Voor het verlijmen en monteren van niet dragende bouwdelen op muren, wanden, gevels en meer, hebben wij een speciale steenlijm in ons assortiment.

Eigenschappen Isolatieschuim 

  • Hecht uitstekend op vele bouwmaterialen
  • Vult, dicht, lijmt, monteert en isoleert
  • Uitstekende akoestische en isolerende eigenschappen
  • Gemakkelijk snijdbaar
  • Brandklasse B3
  • Schuimt op tijdens uithardingsproces, vullend vermogen
Klanten beoordelen Protil B.V. met een 8.8, gebaseerd op 181 beoordelingen op de schaal van 10. Bekijk beoordelingen