Paneltack lijmkit

Connect Products

Lijst  Foto-tabel 

 1. 360 High-Tack koker 290 ml

  Seal-it® 360 High-Tack

  Professionele Hybride High-Tack Lijmkit.
  Extreem hoge aanvangskleefkracht.
  minimaal 400 kg/m², 
  Duurzaam permanent elastisch blijvend.
  Gecertificeerd :Conform 
  EMICODE EC1 PLUS, zeer emissiearm

  Excl. BTW: € 4,20 Incl. BTW: € 5,08 Staffelprijzen vanaf € 3,85 (excl. btw)
  Inhoud/verpakking 290ml
 2. Paneltape kopen ? Seal-it® 560 | Protil.nl

  Seal-it® 560 Paneltape 3/12mm 25mtr Rol. p/st

  Paneltape Dubbelzijdig Zelfklevend. Als afstandstape voor houten regelwerk, waarop panelen worden verlijmd, om zodoende een gelijkmatige en juiste lijmdikte te verkrijgen en extra aanvangskleefkracht te genereren.

  Excl. BTW: € 9,81 Incl. BTW: € 11,87 Staffelprijzen vanaf € 6,85 (excl. btw)

Lijst  Foto-tabel 


 

Paneltack lijmkit

 

De paneltack lijmkit is uitermate geschikt als ijzersterke montage- en constructielijm en is goed te gebruiken voor zware verlijmingen en montage op praktisch alle bouwmaterialen en ondergronden, zoals panelen en het verlijmen van trespa. Lees hieronder hoe u de panaltack lijmkit dient te verwerken.

HighTack Voor de verlijming van Trespa Meteon® & Gevel beplating

Informatie voor de verwerker 

1. Primeren draagconstructie

De draagconstructie dient voor of na bevestiging te worden geprimerd. Dit kan binnen of buiten geschieden.
Gebruik Panel primer Seal-it® 520 1 LTR ZWARTvoor hout. Eén laag primer is voldoende.
Primerrestanten niet meer gebruiken. Vermijd aanraking met stof en vet na aanbrengen primers.

primeren draagconstructie

Houten draagconstructie: Gesloten blik Primer Seal-It 520® zwart goed schudden voor gebruik en primer in de verfbak gieten. Gebruik de speciale applicatieset met rollers. Breng de primer voldoende dik aan zodat deze een gesloten laag c.q. film vormt. Primer slechts eenmaal aanbrengen. Na het opbrengen minimaal 60 minuten laten drogen. Behandel niet meer oppervlak voor dan binnen 24 uur verlijmd kan worden. Metalen draagconstructie: Breng, direct vanuit het blik, primer aan op een droge, schone, pluis- en kleurstofvrije doek of tissue papier. Wrijf de draagconstructie hiermee stevig af. Na het opbrengen minimaal 10 minuten laten drogen. Behandel niet meer oppervlak voor dan binnen 6 uur verlijmd kan worden.

2. Primeren gevelpaneel

Behandel niet meer oppervlak voor dan binnen 6 uur verlijmd kan worden. Gebruik Seal-It Cleaner of clean Wipes om de lijmzijde van de gevelplaat te reinigen en voor te behandelen. Gevelpaneel over de volle lengte en in ruime banen van 10-15 cm stevig afwrijven. Na het opbrengen minimaal 10 minuten laten drogen. Speciaal: Voor Trespa Meteon® (FR) zijn ook de Easy Clean Wipes geschikt. Deze gebruiksklare doekjes zijn mens- en milieuvriendelijker dan de gebruikelijke oplosmiddelhoudende primers.

3. Aanbrengen Paneltape

Paneltape wordt na het drogen van de primers uitsluitend verticaal en ononderbroken op de draagconstructie aangebracht. Paneltape stevig aandrukken en afsnijden met een scherp mes. Houd voor de juiste plaats en lengte van de tape rekening met de afmetingen van de draagstijlen, de afmetingen van de plaat en de nodige ruimte voor de lijm. Na aanbrengen van de Paneltape dient de schutlaag niet direct verwijderd te worden.

aanbrengen panel tape     aanbrengen paneltape    aanbrengen paneltape

4. Aanbrengen High-Tack montagelijm met speciale tuit

Hightack uitsluitend verticaal en ononderbroken aanbrengen, nadat de paneltape is aangebracht. Gebruik hiervoor hand- of luchtpistolen. Eén speciale V-tuit is bijgesloten bij elk patroon Hightack. Hiermee wordt een driehoeksril aangebracht met een breedte en hoogte van 9 mm. De tuit voorkomt luchtinsluiting en onnodig lijmverlies. De tuit eventueel tegenover V-insnijding schuin afsnijden.

aanbrengen High-Tack montagelijm met speciale tuit     aanbrengen High-Tack montagelijm met speciale tuit

5. Plaatsen gevelpaneel

Verwijder de schutlaag van de paneltape. De plaat dient uiterlijk 10 minuten na het aanbrengen van de HighTack geplaatst te worden. Positioneer de gevelplaat. Voordat de plaat de paneltape raakt is correctie nog mogelijk. Gebruik voor het goed positioneren van de gevelplaat eventueel afstandhouders, steunblokjes of een horizontale stelregel. Gebruik eventueel een glasklem om de grip te verbeteren. Is de plaat eenmaal goed gepositioneerd, dan dient de plaat niet al te stevig licht wrijvend te worden aangedrukt, waardoor ook de paneltape volledig wordt geraakt. De foam tape mag daarbij niet ingedrukt worden. Corrigeren is nu niet meer mogelijk. 

6. Reinigen

Verse primer- of lijmresten op de gevelplaat verwijderen met een daarvoor geschikte reiniger zoals Simson Liquid 1.

7. Verwijderen beschermfolie voorzijde

Men dient na de verlijming een eventuele beschermfolie op de voorzijde tijdig van de gevelplaat (conform voorschiften fabrikant) te verwijderen. 

Klanten beoordelen Protil B.V. met een 8.8, gebaseerd op 181 beoordelingen op de schaal van 10. Bekijk beoordelingen